Validem el codi ètic de Guanyem Barcelona amb la ciutadania


El document es podrà validar del 26 de novembre al 3 de desembre

Després d’un mes i mig, ha arribat el moment de validar entre tots i totes el codi ètic de Guanyem Barcelona. El debat sobre les regles del joc que volem que ens regeixin va començar a bastir-se, el mes d’octubre, a les Jornades de codi ètic. Governar obeint. Aquesta va ser la primera gran trobada fruit de la confluència entre ciutadania i forces polítiques (Guanyem Barcelona, Procés Constituent, Podem Barcelona, ICV, EUiA, Trobada Popular Municipalista i Xarxa Ciutadana Partit X), entre moviments socials i persones amb ganes de canviar la manera de fer política.

El codi ètic que ara es valida està subscrit per Podem Barcelona, Procés Constituent i ICV-EUiA. Aquest codi ètic ha de ser un mecanisme per la recuperació de la democràcia i pel control de les institucions i dels representats polítics per part de la ciutadania. La concepció de mesures de coresponsabilitat de la gestió de les institucions democràtiques, i de la protecció dels representants electes davant la influència dels poders no escollits democràticament en són punts fonamentals.

En aquest sentit, el document que es proposa preveu mesures que avui dia no s’estan duent a terme per cap força política municipal a Barcelona i que seran d’aplicació immediata si hi ha voluntat política. Es tracta de mesures concretes, que responen a reclamacions ciutadanes, com la publicació de les agendes de les reunions i la publicació dels criteris per a la contractació dels càrrecs de lliure designació. Per altra banda, també es fa especial incís en la no duplicació de càrrecs per part dels càrrecs electes, excepte en aquells casos vinculats a la condició de regidor/a i a tenir un sou màxim de 2.200 € al mes, un sostre salarial que avui dia no cumpleix cap formació. Finalment, destacaríem la proposta de limitació de mandats a dos més un, sotmès a referèndum, amb l’objectiu d’adquirir experiència i coneixements, però sense que això pugui signficar una perpetuació en l’activitat política. En defintiva, són mesures per posar fi als privilegis que durant molts anys ha tingut bona part de la classe política, i que els ha separat cada vegada més dels interessos generals.

Des de Guanyem Barcelona creiem que per construir un document que garanteixi una gestió política compromesa i propera a la ciutadania és fonamental la participació de la ciutadania en aquest procés. Perquè cal que entre tots i totes establim les normes i marquem les línies vermelles de la democràcia a la nostra ciutat. Per aquest motiu us convidem a participar-hi: valida el codi ètic de Guanyem Barcelona!

Descarrega el Codi Ètic

Enllaç a nota de premsa

xxss-cat-codi-etic-validacio