Seguim per guanyar Barcelona


#Ara toca guanyar

La presentació el passat 16-S de la candidatura Guanyem Barcelona sota el lema #AraTocaGuanyar va congregar més de 2.000 persones a Cotxeres de Sants. Va ser un pas més en el procés de construcció d’una plataforma ciutadana per guanyar Barcelona on vam presentar com ens organitzem perquè tots puguem participar i també el nostre compromís de transparència en el finançament. Va ser un acte emotiu, ple d’il·lusió. Un gran pas endavant gràcies al suport rotund dels veïns i les veïnes de la ciutat.

Si t’ho vas perdre, aquí pots llegir la crònica de Guillem Martínez, amb il·lustracions de Petro Trukelj i Miguel Herranz i reviure l’emotiu i impactant discurs d’Ada Colau: “I ens preguntaran qui som”.

Participació digital Appgree

El mateix dia 16 vam estrenar també el nostre canal d’Appgree, una eina per ampliar els mecanismes de participació ciutadana, que ja estan funcionant als diferents barris de Barcelona, a les comissions de treball i als eixos temàtics. Estem convençuts que la ciutadania vol més democràcia i millor, que la democràcia real al segle XXI passa per ampliar el protagonisme ciutadà, vinculat a diversos i amplis canals i eines de participació, col·laboració, consulta i diàleg entre ciutadans, i també entre ciutadans i institucions. El canal de Guanyem Barcelona a Appgree ja té més de 1.300 seguidors, i s’ha convertit en un dels canals de l’eina amb més membres.

Jornades Codi Ètic 10 i 11 de octubre

El nostre proper objectiu són les jornades obertes sobre el codi ètic que estem preparant per als propers 10 i 11 de octubre. Estem segurs que sense un compromís ètic en la gestió de la vida política (limitació de sous, eliminació de privilegis, no concentració de càrrecs, transparència i rendició de comptes, etc.) no sortirem d’aquesta crisi provocada per l’oligarquia del poder i que ens ha enfonsat. Aquestes mesures estan sent reclamades per la ciutadania des de fa molt de temps i la seva adopció és necessària per poder començar a parlar de més i millor democràcia. Per això volem celebrar aquestes jornades.

Grups Guanyem als barris i properes xerrades

Consulta al calendari les dates de reunions dels grups de Guanyem que ja s’estan constituint a Sants, el Guinardó o Sant Andreu. A més, les xerrades de presentació als barris continuen: el divendres 3 d’octubre al Carmel i el 8 d’octubre a la Verneda.

Col·labora també econòmicament

Cada granet de sorra és important per guanyar la ciutat. Pots fer petites i grans donacions a l’apartat de transparència del web. Fins i tot pots fer aportacions d’un euro al mes per mitjà de la plataforma Teaming.

Som protagonistes

A partir d’ara entrem en una nova fase. Tindrem la tardor i l’hivern per treballar plegats, organitzar-nos i per preparar el terreny perquè el proper 25 de maig es transformi en una autèntica primavera democràtica que obri el camí a la rebel·lió ciutadana que ja s’està gestant, que ja està en marxa i que entre tots i totes hem d’aconseguir que sigui imparable.