Guanyem Barcelona viatja a Grècia per mantenir trobades amb entitats socials i membres destacats de Syriza


Ada Colau i Gerardo Pisarello, portaveus Guanyem Barcelona, viatgen avui a Grècia per mantenir contactes amb experiències municipalistes i persones destacades de la coalició Syriza, que diumenge que ve opta a les eleccions generals gregues.

Aquest viatge servirà per conèixer de primera mà experiències municipalistes d’autoorganització comunitària, iniciatives del govern local vinculades a Syriza i experiències independents de polítiques concretes al servei de la ciutadania que s’estan duent a terme al país; amb algunes de les quals es manté relació des de Barcelona.

L’agenda d’avui dimecres concentra entrevistes amb col·lectius socials que treballen contra els desnonaments (alguns inspirats en la PAH) i contra la privatització de l’aigua i els talls elèctrics. Colau i Pisarello també visitaran una clínica social solidària d’Atenes que dóna cobertura gratuïta a les persones que han quedat fora de la seguretat social i que frena el col·lapse que s’ha produït en els últims mesos en la sanitat de la capital grega. Demà dijous es duran a terme entrevistes amb tècnics, urbanistes i responsables polítics de la prefectura de l’Àtica.

Rena Dourou, governadora de l’Àtica i número dos de Syriza

Ada Colau i Gerardo Pisarello mantindran demà dijous una entrevista amb Rena Dourou (Atenes, 1974), considerada un dels majors actius de Syriza i que governa des del passat any l’extensa regió de l’Àtica (similar a la àrea metropolitana de Barcelona, genera el 35% del PIB nacional i concentra el 40% dels 11 milions de grecs). Dourou s’ha caracteritzat per la seva dura fermesa en la lluita contra la corrupció i per multiplicar la despesa social activant mesures polítiques per evitar talls de subministraments elèctrics i desnonaments.

El viatge de Guanyem Barcelona a Grècia es produeix en la setmana anterior a les eleccions generals que poden convertir-se en punt d’inflexió al sud d’Europa i es tancarà el proper divendres amb l’assistència a l’acte internacional organitzat per Syriza.

nota