Guanyem Barcelona exigeix a Xavier Trias que actuï davant els greus casos de corrupció que denuncia ‘Ciutat Morta’


La televisió pública catalana programa aquesta nit el documental Ciutat Morta de Xapo Ortega i Xavier Artigas després de mesos d’intensa pressió i mobilització social a les xarxes. Aquesta pel·lícula denuncia un del fets més greus de corrupció política i policial produïts a la ciutat de Barcelona.

El documental recull el que va succeir la nit del 4 de febrer del 2006 quan un guàrdia urbà va resultar greument ferit al carrer Sant Pere Més Baix i es van dur a terme detencions arbitràries acusant a persones d’aquesta agressió.

Guanyem Barcelona denuncia aquesta greu manipulació i exigeix a l’actual alcalde Xavier Trias que: 1) es reuneixi amb les víctimes i familiars perjudicats pel muntatge del 4F i n’atengui les demandes; 2) s’obri immediatament una investigació interna, a fons, i que es depurin les responsabilitats que se’n derivin, i 3) es retirin, de forma immediata, les pensions vitalícies atorgades als agents del cos de la Guàrdia Urbana implicats en aquests fets i condemnats per un altre cas greu de tortures.

A més, Guanyem Barcelona considera que l’exalcalde Joan Clos, l’exregidor de Seguretat i Mobilitat Jordi Hereu, l’exregidor de Ciutat Vella, Carles Martí, i l’exconsellera d’Interior, Montserrat Tura, així com els partits que governaven en aquell moment (PSC, ERC, ICV) –també còmplices d’aquest silenci i d’aquesta manipulació– haurien de comparèixer públicament per donar explicacions i demanar perdó a les víctimes, per la seva complicitat en els fets que denuncia el documental Ciutat Morta.

Guanyem Barcelona també creu que és important que els mitjans de comunicació facin una reflexió sobre el silenci que va girar entorn a aquests fets durant i després del procés judicial. Aquesta plataforma ciutadana té previst projectar el documental (sense el metratge censurat per les mesures cautelars interposades pel Jutjat de Barcelona) el proper 26 de gener. Es farà un debat posterior amb Xapo Ortega i Xavier Artiga, directors del film.

Cartel_Cine_Ciutat_Morta