Convocatoria Jornades de Codi Ètic


Guanyem Barcelona juntament amb Procés Constituent, Podem Barcelona, ICV, EUiA, Trobada Popular Municipalista (TPM) i Xarxa Ciutadana Partit X organitza Governar obeint. Jornades de Codi Ètic per a la confluència a Barcelona. Es tracta d’unes jornades obertes a la ciutadania, als moviments socials i a les forces polítiques que se celebren els dies 10 i 11 d’octubre a Barcelona.

La necessitat d’establir un nou codi ètic per a una candidatura de confluència que es planteja guanyar les eleccions municipals de Barcelona respon a un mandat ciutadà. La ciutadania reclama noves polítiques que permetin sortir de la crisi amb més democràcia i no amb menys; és a dir, exigeix una nova manera de fer política. És per aquest motiu que a les jornades hi està convocada tota la ciutadania que considera que cal canviar les regles del joc per poder recuperar la democràcia i debatre de manera pública i transparent quin nou tipus de contracte ha de regir les relacions entre la gent i els seus representants polítics electes.

L’objectiu és iniciar un debat sobre la necessitat d’un compromís ètic en la gestió pública a partir de mesures que garanteixin un control democràtic de les institucions per part de la ciutadania. Això vol dir donar resposta a les demandes ciutadanes sobre temes cabdals com ara limitar mandats i sous per dignificar la representació política, i evitar així que es converteixi en una dedicació burocràtica continuada; impedir les portes giratòries que afavoreixen les relacions entre les elits polítiques i empresarials, i garantir la transparència i racionalitat en el finançament dels partits polítics i les campanyes electorals, entre d’altres.

El document que es debat pretén ser una síntesi de les aportacions de les diferents forces polítiques convocants. La finalitat d’aquestes jornades és al mateix temps facilitar que la gent adquireixi el protagonisme a l’hora d’expressar quin és el sentit comú ciutadà sobre com la democràcia ha de ser renovada. Guanyem ha elaborat un document de treball que es proposa com a base de la discussió durant les jornades, un document que ha estat discutit i elaborat durant dos mesos en un espai de confluència compartit amb Procés Constituent, Podem Barcelona, ICV, EUiA, la Trobada Popular Municipalista (TPM), impulsada per la CUP Barcelona, i la Xarxa Ciutadana Partit X. Aquestes jornades són, per tant, un pas més cap a la confluència.

S’ha habilitat una web que recollirà la informació sobre aquestes jornades, i també permetrà inscriure-s’hi: www.confluenciacodietic.cat.

Dades d’interès

On: Centre Cívic La Sedeta (Carrer de Sicília, 321, 08025 Barcelona)
Data i hora: divendres 10 d’octubre, de 19 a 21 h; dissabte 11 d’octubre de 9.30 a 14 h.
Inscripcions: www.confluenciacodietic.cat

Hashtag: #codiÈtic