Ja som 30.000 i en serem molts més!


GUANYEM BARCELONA ASSOLEIX L’OBJECTIU DE RECOLLIR 30.000 SIGNATURES DE SUPORT

Ho hem aconseguit un mes abans de la data que ens vam marcar com a límit.
Però això tot just ha començat

Amb la presentació de la plataforma ciutadana Guanyem Barcelona el 26 de juny vam obrir una primera fase de validació. Les trobades presencials als barris i la recollida de signatures en línia eren les dues metodologies que vam plantejar per contrastar la nostra proposta amb la ciutadania.

La pluja constant de suports que hem rebut, fins i tot en ple estiu, ens ha demostrat que la hipòtesi de Guanyem Barcelona genera prou il·lusió per poder posar en marxa la nostra segona fase: la de confluir per guanyar les eleccions municipals del maig del 2015, recuperar l’Ajuntament de Barcelona i posar-lo al servei dels interessos de la gent. Ho farem bastint una candidatura condicionada des de baix per la ciutadania. Estem segurs que som majoria les persones que volem canviar les regles del joc polític.

Seguirem recollint signatures fins al 15 de setembre, per mostrar així que hem iniciat un procés desbordant. La validació, molt més ràpida del que esperàvem, és una prova que estem engegant un moviment de canvi real. La proposta Guanyem Barcelona ja no és només la d’un grup promotor inicial d’unes 200 persones. Fins ara més de 30.000 signatures de suport i uns 2.000 participants a les trobades als barris confirmen que milers de persones compartim un diagnòstic, una urgència i un desig: crear instruments per fer possible que des de la ciutadania guanyem Barcelona i recuperem les nostres institucions públiques obrint-les de bat a bat.

La hipòtesi que hem validat consisteix a plantejar que aquesta recuperació democràtica de les institucions s’ha de fer sumant voluntats. Es tracta d’arribar a acords concrets a partir d’objectius comuns, que permetin confluir a diversos agents polítics i socials crítics amb la situació de les nostres institucions i que tinguin la voluntat d’aturar les inèrcies de la vella política per sortir de la crisi econòmica rescatant les persones i amb més democràcia política, no pas amb menys.

Però alguna cosa més ha succeït paral·lelament a aquest procés de consecució de signatures i de presentacions als barris de Barcelona: la multiplicació d’altres Guanyems-Ganemos a Catalunya i a l’Estat espanyol, aproximadament una vintena en només dos mesos. Tot això constitueix un símptoma que aquestes properes eleccions municipals seran l’oportunitat que la gent porti el bon govern als ajuntaments. Es tracta d’una marea ciutadanista de ruptura que segur que reforçarà la revolució democràtica en curs.

Volem agrair el suport rebut a les persones que heu signat i us animem a contagiar al vostre entorn la il·lusió per un canvi real i profund. Us demanem també que signeu en suport de Guanyem si encara no ho heu fet: a Guanyem hi cap tothom, tots som necessaris. Com més desbordant, participatiu i obert sigui el procés, més força i legitimitat tindrà abans i després de les eleccions.

El dia 16 de setembre es celebrarà una gran trobada amb totes les persones que han signat per Guanyem Barcelona.. Si hem de començar junts una nova fase del projecte, volem fer-ho com fins ara: qüestionant, contrastant, compartint.

A partir de setembre continuarà la nostra intensa agenda de trobades als barris de Barcelona, a la qual se sumarà una altra sèrie d’actes amb sectors diversos de la ciutadania aglutinats al voltant d’interessos concrets afectats per la crisi i les polítiques del mal govern de la ciutat (salut, educació, cultura…). També hem iniciat els contactes adreçats a organitzar una jornada pública de treball per debatre el codi ètic que haurà d’adoptar la candidatura de confluència. Aquest nou contracte democràtic permetrà transformar de manera radical les relacions entre la ciutadania i els seus representants polítics i institucionals. Es tracta d’un debat que forma part del sentit comú de la ciutadania: necessitem transformar la manera en què s’exerceix la gestió pública per sanejar una democràcia que ha estat segrestada per les elits corruptes. Davant d’aquest sentit comú, els grans partits del règim no escolten les exigències de transparència i responsabilitat democràtica que ja són tot un clam des de baix. Ha arribat el moment de fer fora la màfia i les seves males pràctiques de les institucions.

“Hem arribat a les 30.000 signatures molt abans del 15 de setembre, però no ens aturarem aquí. Seguirem sumant signatures i fent més xerrades als barris. Com més gent es faci seu el projecte, més a prop estarem de guanyar Barcelona des de la gent i per a la gent”, ha declarat Ada Colau, una de les portaveus de Guanyem Barcelona. Tothom és necessari: això és només el principi de la revolució democràtica.

Segueix signant! 

Guanyem Barcelona