Estrena del canal d’Appgree a Ara toca Guanyar


appgree-guanyemEl 16 de setembre, coincidint amb l’acte “Ara toca guanyar”, vam estrenar el nostre canal d’Appgree per ampliar els mecanismes de participació ciutadana, que ja estan funcionant als diferents barris de Barcelona, comissions de treball i eixos temàtics.

Estem convençuts que la ciutadania vol més democràcia i millor, que la democràcia real al segle XXI passa per ampliar el protagonisme ciutadà, vinculat a diversos i amplis canals i eines de participació, col·laboració, consulta i diàleg entre ciutadans, i també entre ciutadans i institucions. L’ús d’Appgree Guanyem Barcelona respon a aquesta necessitat, és un pas en aquesta direcció. Tot i això, no serà l’única eina-canal que obrirem per mostrar que una nova política és possible, i que és possible fer les coses d’una altra manera.

Crònica del funcionament i valoració de les dues primeres preguntes presentades

El canal de Guanyem Barcelona a Appgree ja té més de 1.300 seguidors, i s’ha convertit en un dels canals de l’eina amb més membres. Durant la jornada del 16S van entrar-hi 1.332 usuaris, 356 persones van fer 434 propostes i 732 persones van votar, amb un total de 9.872 vots per a les opcions proposades pels mateixos usuaris. Una participació molt alta per ser un canal estrenat fa molt poc (tant pel que fa al nombre d’usuaris com al de persones que van proposar i van votar les propostes).

A la primera pregunta que vam fer, “Quina Barcelona volem?”, van accedir-hi 522 usuaris, va haver-hi 216 propostes i 460 votants (4.352 vots).

La resposta més votada va ser:

Volem una Barcelona lliure de desnonaments, de corrupció i desigualtat. Una ciutat al servei de les necessitats i els desitjos de la gent que l’habita.
Aquesta resposta va rebre el 96% dels vots, 203 dels 210 usuaris que la van votar.

La segona i tercera respostes van quedar en empat amb un 92% de suport.

Una Barcelona sense corrupció. Va rebre 105 valoracions positives dels 112 vots.(105/112).

Volem una Barcelona al servei de la majoria i no de les elits econòmiques. Tres eixos prioritaris: – Lluita contra la pobresa i les desigualtats. Creació d’ocupació. – Defensa dels serveis públics: educació, sanitat, serveis socials… – Radicalitat democràtica i participació de la ciutadania. Va rebre 196 dels 210 vots possibles.

wordle-pregunta2-conceptos-1

A la segona pregunta, “Quines mesures urgents necessita Barcelona?“, hi van accedir 599 usuaris, va haver-hi 218 propostes i 499 votants (5.520 vots).

La resposta més votada va ser:

Transparència total en els pressupostos municipals: a què s’estan destinant els diners. 87% (101/114)

I la segona i tercera respostes també van quedar en empat amb un 82% de suport.

1. Garantir les necessitats bàsiques de tots els ciutadans: alimentació, habitatge, salut i educació. 2. Diversificar l’economia i reduir l’explotació turística. 3. Gestió pública de l’abastament de l’aigua. 4. Reducció de la contaminació, potenciant els espais per als vianants i l’ús de la bicicleta. 82% (182/219)

Mesures urgents per combatre la pobresa a la ciutat. Abaratir el transport. Permetre i fomentar l’autoproducció d’energies renovables. 82% (181/218)

Aquí teniu un informe amb les 20 respostes amb més suport entre les persones que van participar al canal aquell dia.

En aquest interessant article “En esta red social sólo se habla de cosas serias”, de Natxo Medina, es fa referència a l’ús d’Appgree per part de Guanyem Barcelona.

Aquestes dades han estat enviades a les nostres comissions de continguts perquè les tinguin en consideració i puguin ser contrastades amb les que s’estan treballant als diferents eixos temàtics. D’aquesta manera les propostes amb més aprovació es tindran en consideració en l’elaboració dels textos programàtics.

Gràcies per participar-hi! Us avisarem de noves preguntes a Appgree i altres canals de participació.