De la ciutat que tenim a la ciutat que volem


Què vol dir guanyar Barcelona? Quina ciutat somiem? Per quina Barcelona val la pena lluitar? Quina és la situació actual i quines propostes cal fer per avançar cap a aquesta ciutat que volem? Som moltes i molts que ens hem plantejat aquestes preguntes i estem treballant dia a dia per trobar-ne les respostes. A dia d’avui ja som moltes les persones que ens trobem periòdicament en els eixos temàtics per debatre propostes i construir, a poc a poc i des de baix, la ciutat que somiem per viure-hi. 

Els debats i trobades que hem celebrat fins ara ens han servit per elaborar uns documents inicials en què expliquem la situació actual de la ciutat i també definim la ciutat que volem. Volem compartir aquests documents inicials, fruit del treball col·lectiu dels eixos temàtics, per tal que creixin i s’enriqueixin. Saber la ciutat que volem és la base per poder definir les propostes que conformaran l’acció el dia de demà. Així doncs, iniciem ara una fase per enriquir els documents, primer amb tota la comunitat Guanyem (els barris, la resta d’eixos i les altres comissions) el dia 16 de novembre en una jornada de treball intern. Posteriorment farem també una trobada amb tota la ciutat.

64270_1544392022443868_8198923699781036660_n

En aquests documents parlem de com guanyar l’educació, la sanitat, el turisme, l’urbanisme, l’habitatge, la mobilitat, l’ecologia, l’economia, les finances, la  cultura, la transparència, i la igualtat, entre d’altres. Tota aquesta informació s’ha anat elaborant als diferents eixos temàtics de Guanyem, en els quals participem més de 400 persones, algunes vinculades a moviments socials, espais i col·lectius en lluita d’aquesta ciutat, d’altres com a professionals del sector que porten molt de temps treballant sobre els temes, algunes provinents de forces polítiques i també persones a títol individual.

Som conscients que els documents es troben en una fase inicial pel que fa a coherència narrativa, estructura o estil. A més a més, també es fa evident que hi ha molts temes que no s’hi tracten perquè ens hem focalitzat en determinats aspectes o perquè encara no hi ha hagut temps de treballar-los amb més profuditat. Són, en definitiva, documents de treball i de debat que ens han ajudat a identificar una sèrie de punts bàsics que ens han de permetre continuar caminant cap a la construcció col·laborativa d’un futur programa. 

Horari de les jornades

  • 10:00 – 10:45 h Breu presentació documents de turisme, urbanisme, participació, transparència i govern local, economia i gènere
  • 10:45 – 11:45 h Discussió en grups dels documents (hi haurà grups de 15-20 persones per debatre cada un dels documents)
  • 11:45 – 12:15 h Pausa
  • 12:15 – 13:00 h Breu presentació documents de sanitat, educació, treball, migració, cultura 
  • 13:00 – 14:00 h Discussió en grups

Documents