La revolució democràtica és de totes: guanyem el cens!


Els ciutadans de la UE ens hem d’inscriure al cens abans del 30 de desembre i els d’altres països, abans del 15 de gener

Consulta els textos en altres idiomes

Des de Guanyem Barcelona considerem que tota la ciutadania tenim el dret a la plena participació a la societat, sigui quin sigui el nostre país de naixement. Barcelona som tots i totes i tenim dret a decidir-ho tot des del nivell municipal fins a l’estatal, i en igualtat de condicions. Per això, farem tot el possible per aconseguir el dret a vot de les persones que actualment no el tenim, i per a les que ja el tenim puguem exercir-lo. Tal com han mostrat les nostres companyes i companys del Partido X, hi ha trampes que dificulten l’exercici d’aquest dret a les eleccions municipals per part dels barcelonins/es de nacionalitat estrangera.

D’entre tota la nombrosa ciutadania que no tenim nacionalitat espanyola, alguns sí que podem votar, però, tot i això, estem obligats a fer un tràmit extra per exercir un dret que ja ens pertany. Aquesta és una altra prova d’un sistema que s’autodenomina democràtic, però que exclou una de cada cinc persones que vivim en aquesta ciutat pel simple fet d’haver nascut en un altre lloc. Denunciem aquesta discriminació rotundament i farem el que puguem per informar a totes les persones de la ciutat dels seus drets i per ajudar-les a accedir-hi.

Les properes eleccions municipals del 24 de maig del 2015 marcaran un moment molt important en l’història d’aquesta ciutat. Noves formacions planten cara als poders que fins ara havien fet de l’Ajuntament el seu camp de joc, i tot està encara per escriure. Per això és molt important que tothom tingui l’oportunitat de dir la seva a les urnes.

Així doncs, actualment, A les eleccions municipals de Barcelona hi podem votar tots els ciutadans de la UE residents a la ciutat, així com totes les persones que fa més de 5 anys que hi vivim i que tenim la nacionalitat d’algun dels següents països: Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú i Trinitat i Tobago.

Volem votar! Què hem de fer?

Per poder exercir aquest dret, cal inscriure’s en el cens electoral de residents estrangers (CERE). Registrar-s’hi és molt fàcil:

Si ja estem empadronats a Barcelona:
- Haurem d’emplenar l’imprès de declaració formal (model DFA) que l’Oficina del Cens Electoral ens envia per correu al nostre domicili. Si no has rebut aquesta carta contacta tan aviat com puguis al número de l’INE: 901 101 900.
- Haurem de remetre’l, un cop firmat, a la Delegació Provincial de Barcelona (Via Laietana, 8 – 08003 Barcelona) per correu postal, sense necessitat de franqueig.

o també:

- Podem emplenar l’imprès de declaració formal a qualsevol Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona
- Podem emplenar l’imprès de declaració formal per internet a través del web de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), sempre que disposem del número d’identificació d’estrangers (NIE) i del certificat electrònic associat.

Si encara no estem empadronats a Barcelona:
- Ens hem d’empadronar abans del 30 de desembre, presentant algun document que acrediti el nostre domicili a una Oficina de Atenció Ciutadana de la ciutat.
- A l’Oficina de Atenció Ciutadana, també hem d’emplenar l’imprès de declaració formal (model DFA).

Amb certificat digital es fa tot des d’aquest enllaç : https://sede.ine.gob.es/cere

El nostre vot és la nostra paraula!


Consulta els textos en altres idiomes:

Anglès
Francès
Alemany
Italià
Portuguès
Romanès